Over About Next Match

Het doel van About Next Match is om één app te bieden voor het organiseren van al jouw sportteams. Je eigen voetbalteam, het korfbalteam van je partner, het basketbalteam van je zoon en het hockeyteam van je dochter.

Het idee voor de app is jaren geleden al ontstaan toen websites als voetbal.nl nog niet eens gelanceerd waren. Ik was de aanvoerder van een vriendenteam en elke week was het maar weer de vraag wie er op het veld zouden verschijnen. Op papier hadden we 18 spelers, maar we waren blij als we elke week weer een elftal op het veld hadden staan. Ik begon met het ontwikkelen van een website voor mijn eigen team, waarbij de spelers konden doorgeven of ze aanwezig zouden zijn. Na een aantal seizoenen was het team opgesplitst in meerdere teams en zo maakte ik de website ook beschikbaar voor de andere teams.

Al snel kregen meerdere teams lucht van de website en vroegen of zij ook toegang konden krijgen. Het idee voor een app voor voetbalteams was ontstaan genaamd Vierde Helft. Na het spelen van de eerste en tweede helft, het nabeschouwen en borrelen tijdens de derde helft, was het tijd voor de vierde helft: focus op de volgende wedstrijd! Elke week weer kreeg ik vragen als: "Tegen wie spelen we volgende wedstrijd? Moeten we uit of thuis? Hoe laat verzamelen we? Hebben we genoeg spelers? Wie kunnen er rijden?" En die vragen loste de app op met een overzichtelijke kalender met de komende activiteiten en de aan- en afmeldingen.

En toen veranderde mijn leven. Maar niet door de app haha. Mijn vriendin en ik kregen een zoontje en niet veel jaren later een dochtertje. Zoals elke jonge ouder weet, dan is er weinig vrije tijd meer over om aan een app te werken. Vierde Helft kreeg niet meer de aandacht die het verdiende. Maar een aantal jaren later, mijn kinderen werden ouder en ik kreeg weer wat meer tijd en energie (lees: minder slapeloze nachten). Ik nam een kijkje bij Vierde Helft of dat nog een beetje gebruikt werd en wat bleek... Er waren diezelfde dag nog mensen ingelogd geweest en de app werd nog dagelijks gebruikt door een aantal teams.

Het feit dat de app nog dagelijks werd gebruikt geeft wel aan dat er behoefte is aan een app waarbij je je aanwezigheid kan bijhouden. Om die reden ben ik weer tijd en energie gaan steken in he concept van Vierde Helft, alleen nu onder een nieuwe naam: About Next Match! Niet meer alleen voor voetbalteams, maar voor allerlei sportteams. Met als focus de volgende wedstrijd en als doel om de nummer één app te worden voor al jouw sportteams!

Met sportieve groet,
Mark Beekman