Van jeugdspeler, naar aanvoerder. Van supporter tot voetbalvader

In dit blog vertel ik jullie graag over mijn sportcarrière. Van jongs af aan heb ik gevoetbald in de regio Leiden. Van VCL naar GHC, van thuis op de bank naar EMM '21.

Om een beeld te krijgen van mij — de man achter de app van About Next Match — schrijf ik de komende tijd een aantal blogs. Blogs met achtergrondinformatie over mij als sporter, als ontwerper en ontwikkelaar van apps, over mij persoonlijk en mijn passie voor About Next Match.

In dit blog vertel ik jullie graag over mijn sportcarrière. Of eigenlijk: ex-sportcarrière haha. Van jongs af aan heb ik gevoetbald. Ik voetbalde bij VCL, wat stond voor Vliet Combinatie Leiden. Mijn vader was jarenlang de trainer en coach van de teams waarin ik speelde. In die tijd heb ik op verschillende posities gespeeld, van middenvelder tot voorstopper. Ik was een echte teamspeler. Geen spits of een gevreesde verdediger, maar een speler die het overzicht bewaarde en de boel graag organiseerde.

Na de jeugd stond ik voor een keuze: Selectievoetbal of een vriendenteam. Die keuze was snel gemaakt. Ik kon best leuk voetballen, maar talent had ik niet echt haha. Niet genoeg voor de selectie, dus besloot ik een vriendenteam op te richten. De club VCL was inmiddels gefuseerd met De Sleutels en vv GHC was geboren. Oftewel: voetbalvereniging Groene Hart Combinatie. Bij GHC was ik jarenlang de aanvoerder van een vriendenteam (zie foto, heb jij mij al gespot?). Tijdens deze periode is het idee voor About Next Match (toen nog Vierde Helft) ontstaan, maar daarover later meer in een ander blog. Op een gegeven moment kreeg ik een relatie en kreeg het voetballen minder prioriteit. Na een aantal seizoenen besloot ik dat het mooi was geweest. Op dat moment was ik vooral supporter van het voetbal. Thuis vanaf de bank haha.

Afijn, huisje, boompje, beestje. En een aantal jaren later werd onze zoon geboren. Ons appartement in Leiden was heerlijk, maar te klein om ons gezin verder uit te breiden. We verhuisde naar een eengezinswoning in Roelofarendsveen, waar onze dochter werd geboren. Inmiddels is onze zoon 7 jaar en voetbalt sinds vorig voetbalseizoen bij de JO7 van EMM ‘21. Daar treed ik zo nu en dan in de voetsporen van mijn vader, als trainer en coach van het team. En zo is de cirkel weer rond.

Mijn oude vriendenteam bij GHC (tegenwoordig Sporting Leiden) maakt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruik van mijn app. Goed bezig gasten! Wie weet wat de toekomst brengt en sta ik ooit weer zelf een balletje te trappen… Voor nu steek ik mijn vrije tijd vooral in het ontwerpen en ontwikkelen van About Next Match. Fijne dag!

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over uitbreidingen en optimalisaties aan de app en de uitdagingen waar ik tegenaan loop als zelfstandig ondernemer? Volg About Next Match.