Zo is de naam ‘About Next Match’ tot stand is gekomen! 😎

Ruim 10 jaar geleden heb ik een soortgelijke app als About Next Match op de markt gebracht genaamd: Vierde Helft. Maar die naam was niet geschikt meer.

De app Vierde Helft was gericht op voetbalteams. Het idee achter de naam ‘Vierde Helft’ was: Je speelt de eerste helft, je speelt de tweede helft en na de wedstrijd wordt er nabeschouwd en geborreld tijdens de derde helft. Gedurende de derde helft en de dagen erna volgde week na week dezelfde vragen:

  • Spelen we volgende week?
  • Tegen wie spelen we?
  • Spelen we uit of thuis?
  • Hoe laat spelen we?
  • Hoe laat verzamelen?
  • Hebben we genoeg spelers?

Als aanvoerder van een vriendenteam was ik het zat om continu dezelfde vragen te beantwoorden. Ik besloot de app Vierde Helft te ontwikkelen om inzicht te geven in de antwoorden op deze vragen. Toen de app een beetje begon te lopen kreeg ik regelmatig de vraag of de app ook geschikt was voor andere sporten. Dat was hij in principe niet, maar het grootste deel van de features was ook prima te gebruiken voor andere sporten, dus waarom niet.

Toen ik 1,5 jaar geleden (na een pauze van 5 jaar) besloot om Vierde Helft nieuw leven in te blazen, leek het mij een goed idee om de app nu wel geschikt te maken voor meer teamsporten. Waarom sporten uitsluiten als de gewenste functionaliteit grotendeels hetzelfde is? De naam Vierde Helft vond ik niet geschikt. De derde helft is tenslotte niet bij elke sport een begrip. Laat staan de ‘Vierde Helft’. Bij basketbal zou de naam van de app dan de ‘Zesde Kwart’ moeten zijn? En bij honkbal de ‘Negende Inning’? Nee, een nieuwe naam dus!

En ondanks dat mijn bedoeling is om de app — in eerste instantie — te richten op Nederland, is de functionaliteit ook goed te gebruiken voor sportteams uit andere landen. Een ‘internationale’ naam is met oog op de toekomst dan wel handig!

Kortom: Een Engelse naam voor een app die geschikt is voor alle teamsporten met hetzelfde uitgangspunt als Vierde Helft, namelijk: antwoord geven op de veelgestelde vragen over de volgende wedstrijd: De naam ‘About Next Match’ was geboren!

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over uitbreidingen en optimalisaties aan de app en de uitdagingen waar ik tegenaan loop als zelfstandig ondernemer? Volg About Next Match.