Loopt de app van About Next Match een beetje? 🤔

"Ik ben er misschien nog niet, maar ik ben dichterbij dan gisteren", een quote die mij motiveert om mijn droom na te jagen: een succes maken van About Next Match!

Ik hoor je denken: “Is hij nu al zijn motivatie kwijt?”. Nee hoor haha, verre van zelfs! Maar soms is zo’n quote nodig en ik ga je vertellen waarom.

Zo’n anderhalf jaar geleden heb ik besloten om mijn app Vierde Helft nieuw leven in te blazen. About Next Match was geboren! Mijn streven was om binnen een jaar de app opnieuw gebouwd te hebben, want de vorige was technisch gezien te oud om mee verder te gaan. Nu anderhalf jaar later ben ik nog niet eens op de helft van de functionaliteiten die ik toen had en heel eerlijk, daar kan ik soms wel eens van balen. En juist op dat soort momenten kan zo’n quote enorm motiverend werken!

“There is no rush to acquire success. Do not be disappointed that you have not yet reached your potential.”

Hoe het komt dat ik nog niet zo ver ben als dat ik gehoopt had? Te weinig tijd uiteraard (en misschien ook wel mijn perfectionisme). Ik moet het hebben van de avonduren en daardoor neemt een nieuwe feature al snel een paar weken in beslag:

  • Er moet een mooi en goed doordacht ontwerp worden gemaakt, waarbij de gebruiksvriendelijkheid en klantbeleving een belangrijke rol spelen.
  • Er moet nagedacht worden over de technische implementatie, zodat deze flexibel genoeg is met oog op toekomstige features.
  • De nieuwe feature moet daadwerkelijk gebouwd en getest worden, waarna hij na een aantal weken een keer live kan.
  • En als er dan een handige nieuwe feature is, dan wil ik dat maar al te graag delen via het blog en de sociale media met een goed plaatje en praatje.

Daarnaast is het zo dat ik niet continu bezig ben met het uitrollen van nieuwe features. Er kwamen afgelopen maanden allerlei andere zaken op mijn pad die de nodige tijd in beslag hebben genomen. Denk aan het inschrijven bij de KVK. Voor mij als ondernemer een leuke en spannende stap! Voor de KVK was ik overigens de zoveelste die dag die zich kwam inschrijven, was niks speciaals aan... Kunnen ze qua klantbeleving nog flink wat bereiken! Mijn inschrijving zorgde er ook direct voor dat ik binnen een maand mijn kwartaalaangifte moest doen voor de Belastingdienst.

💡 Tip: Ben je van plan je in te schrijven? Doe de startdatum dan aan het begin van het nieuwe kwartaal in plaats van aan het einde.

Kortom, ik kon gelijk aan de slag met mijn administratie. Voordeel: Ondanks dat je nog niks verdiend, krijg je al wel wat btw terug van de aanloopkosten. Moet je wel even je zakelijke rekeningnummer doorgeven! Zakelijke rekeningnummer... En toen was ik weer bezig met het openen van een zakelijke rekening haha. Allemaal leuk hoor, begrijp mij niet verkeerd. Maar allemaal redenen waarom ik nog niet zo ver ben als dat ik gehoopt had. En soms kan ik daar van balen en scroll ik net als een ander doelloos door mijn Instagram. Totdat ik weer een motiverende quote tegenkom…

“Your speed doesn’t matter. Forward is forward. Keep taking those small steps, and you’ll surprise even yourself with your amazing progress.”

…en denk… Ja! Is zo! En door! 💪

De reden dat ik dit artikel heb geschreven is, omdat steeds meer mensen vragen: "Loopt de app van About Next Match een beetje?". En dat vind ik best een lastige vraag om te beantwoorden. Ik had het liefst al een stuk verder geweest. Er zijn naar mijn mening nog wel wat features die er in de basis in moeten zitten om meer sportteams binnen te halen. Maar tegelijkertijd zijn er al wel teams die er nu al met veel plezier gebruik van maken. De huidige leden voorzien mij van feedback, waardoor de basis die er ligt steeds beter wordt. En precies om die reden ben ik met een basis aan features live gegaan. Dus om antwoord te geven op de vraag of het al een beetje loopt: Ja, het loopt een beetje! Niet zo snel als dat ik zou willen, dat geef ik eerlijk toe. Maar zoals de laatste quote luidt: "Je snelheid maakt niet uit. Voorwaarts is voorwaarts.". Nu stop ik met schrijven en ga ik voetbaltraining geven. Vanavond verder met de nieuwe website. Fijne dag!

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over uitbreidingen en optimalisaties aan de app en de uitdagingen waar ik tegenaan loop als zelfstandig ondernemer? Volg About Next Match.