Zo is het logo van 'About Next Match' tot stand gekomen! πŸ‘Œ

Na heel veel schetsen en ontwerpen ben ik uitgekomen op een ovale vorm met twee punthaken en de letter 'T'. "Hoe kom je erop", hoor ik je denken. Dat leg ik je graag uit!

In een eerder blog vertelde ik al hoe de naam van 'About Next Match' tot stand is gekomen. In dit blog vertel ik jullie graag mijn gedachtegang over het logo bestaande uit het beeldmerk en het woordmerk.

Cursieve letters geven snelheid

About Next Match is een app voor sportteams. Sporten is dynamisch, snel, dus het logo mocht niet statisch worden. Zodoende ben ik gaan spelen met verschillende cursieve (schuine) letters. Dit geeft een gevoel van snelheid, van beweging.

Logo About Next Match - Cursieve letters geven snelheid

Letter X als volgende-icoon

Het concept van de app draait om de informatievoorziening over de volgende wedstrijd. Een pijl of twee pijlen achter elkaar worden vaak gebruikt om de volgende pagina op een website aan te geven of het volgende nummer in je favoriete muziekspeler. En eigenlijk lijkt de letter X best wel op twee pijltjes naar elkaar toe. Wat nou als ik die vervang voor twee pijltjes?

Logo About Next Match - Letter X als volgende-icoon

Letters E en T afgesneden

Om de pijltjes in het woord 'next' nog meer kracht bij te zetten koos ik ervoor om de letters E en T ernaast ook schuin af te snijden. Dit geeft het woord nog meer snelheid en de X (of de pijltjes) nog meer aandacht.

Logo About Next Match - Letters E en T afgesneden

Verticaal en meer 'vierkant'

Ik kom ze regelmatig tegen, logo's die samen met andere logo's in een folder staan. Is je logo te breed of te lang, dan komt hij niet goed tot zijn recht in verhouding tot de andere logo's. Een wat meer vierkant logo komt eigenlijk altijd wel goed tot zijn recht. Om die reden plaatste ik de woorden About-Next-Match niet naast elkaar maar schuin onder elkaar, waarbij de letters ANM op hun beurt ook weer een schuine lijn vormen en het logo meer snelheid meegeven. Het woordmerk was klaar! Nu het beeldmerk nog...

Logo About Next Match - Verticaal en meer 'vierkant'

Bal-vorm met zelfde snelheid

De app focust zich op teamsporten en het grootste deel daarvan zijn balsporten. Het beeldmerk moest dus wel een bal-vorm zijn. Ik heb ook zitten spelen met een schild, want veel sportclubs hebben een schild als logo. Maar daarmee werd het al snel een logo van een sportclub, en dat was nou net niet de bedoeling. Ik gaf de balvorm dezelfde snelheid mee als de letters wat een toffe, unieke en dynamische vorm opleverde!

Logo About Next Match - Bal-vorm met zelfde snelheid

Alleen pijlen als beeldmerk? Meh...

Een eerste logische gedachte was om de X-pijlen te gebruiken als beeldmerk, maar het resultaat was nogal gewoontjes en saai.

Logo About Next Match - Alleen pijlen als beeldmerk? Meh...

+T, toffer, origineler, niks meer aan doen!

Na wat verschillende varianten met de andere letters van het woord 'next' erbij kwam het beeldmerk met de letter T het beste uit de bus. Toffer, origineler, niks meer aan doen!

Logo About Next Match - +T, toffer, origineler, niks meer aan doen!

Het logo is geboren!

Het logo is dynamisch en krachtig en sluit daardoor goed aan op het concept. Zowel het beeldmerk als het woordmerk zijn los te gebruiken en door de unieke combinatie van de X-pijlen en de T herkenbaar als het logo van About Next Match. Het beeldmerk is ook goed te gebruiken als app-icoon.

Logo About Next Match - Het logo is geboren!

Vond je dit een leuk blog? Vergeet dan niet mijn posts te 'liken' op Instagram, Facebook en LinkedIn. Dank je! ❀️

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over uitbreidingen en optimalisaties aan de app en de uitdagingen waar ik tegenaan loop als zelfstandig ondernemer? Volg About Next Match.