Een gepassioneerde ontwerper en ontwikkelaar van websites en apps 📱

Al 20 jaar ben ik bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites en (web) applicaties en die kennis en ervaring gebruik ik nu voor het opzetten van About Next Match!

Foto gemaakt door Wouter Keuris in opdracht van SWIS

Om een beeld te krijgen van mij — de man achter de app van About Next Match — schrijf ik een aantal blogs met achtergrondinformatie over mij als sporter, als ontwerper en ontwikkelaar van apps, over mij persoonlijk en mijn passie voor About Next Match.

In dit blog vertel ik jullie waar mijn passie voor het ontwerpen en ontwikkelen van websites en (web) apps vandaan komt. Het begon allemaal op het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) waar ik de opleiding ‘Multimedia vormgeven’ volgde met de specialisatie ‘Design & Technology’. Tijdens mijn opleiding leerde ik conceptueel denken, mijn ideeën om te zetten naar ontwerpen, om er vervolgens een klikbaar prototype van te maken. We leerde zelfs een beetje programmeren! Na vier leuke, leerzame en vooral creatieve jaren behaalde ik mijn diploma! 👨🏻‍🎓

Maar hele dagen werken… Dat zag ik op dat moment nog niet zitten… Heel eerlijk, op de middelbare school had ik niet heel veel zin om te leren. Ik ging liever een balletje trappen. Een HBO studie zat er na de middelbare school dan ook niet in. Mijn opleiding aan het GLR was MBO niveau 4. Helemaal prima! Maar na het behalen van mijn diploma dacht ik: “die HBO studie, dat moet nu wel lukken!”.

Op het GLR leerde ik een beetje programmeren, maar de focus lag vooral op het genereren van concepten. En als ik iets bedacht had, dan wilde ik het maar al te graag kunnen bouwen! Om die reden ben ik de studie ‘Mediatechnologie’ met als specialisatie ‘Web & Mobile’ gaan volgen aan de Hogeschool Rotterdam. En wat denk je? Kon ik weer gaan ontwerpen! Maar dit keer technisch ontwerpen, zoals de relaties tussen de data in de database en de architectuur van de code. Ik heb er leren programmeren in allerlei verschillende programmeertalen, waaronder: Java, JavaScript, ActionScript, PHP, C#, Objective-C enzovoort. Ik leerde er websites maken, maar ook spelletjes en apps. En na vier jaar de nerd uithangen behaalde ik met trots mijn HBO diploma! 💪

Tijdens mijn studie aan de Hogeschool Rotterdam was ik begonnen met het ontwerpen en ontwikkelen van websites. Voor mezelf, voor familie en vrienden, voor mijn voetbalteam en op een gegeven moment kwamen er ook steeds meer kennissen en kennissen van kennissen naar mij toe voor een website. Ik heb mij toen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zo verdiende ik een leuk zakcentje bij!

Sterker nog, mijn bedrijf liep best wel lekker! Dus na mijn studie heb ik doorgepakt en ben ik fulltime voor mezelf aan de slag gegaan. Na vijf jaar zelfstandig ondernemen stond ik voor een keuze: Mensen in dienst nemen om grotere projecten aan te kunnen nemen of continu de wat kleinere websites blijven maken. Eigenlijk wilde ik vooral aan grotere projecten gaan werken, maar de stap om iemand in dienst te nemen zag ik op dat moment niet zitten. Ik besloot de handdoek in de ring te gooien en met opgeheven hoofd in loondienst te gaan.

Als zelfstandige werkte ik in Leiden in het bedrijfsverzamelgebouw Nieuwe Energie. In het kantoor naast mij was SWIS gevestigd, een Dutch Digital Agency gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites en (web) applicaties voor organisaties als Naturalis, De Nationale Ombudsman en vele grote ziekenhuizen waaronder Het Oogziekenhuis en Franciscus. Inmiddels werk ik alweer ruim acht jaar bij SWIS en heb ik in die tijd vele rollen mogen vervullen. Van back-end developer tot front-end developer, van user interface designer tot user experience designer en zo nu en dan val ik in als product owner / projectleider. Maar mijn kracht en passie zit hem vooral in het maken van mooie, gebruiksvriendelijke websites en applicaties! 🤩

Inmiddels ben ik — na een pauze van een aantal jaren — opnieuw ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heb ik de ambitie om van About Next Match een succesvolle app te maken voor sportteams en jij kan daarbij helpen! Maakt jouw sportteam al gebruik van About Next Match? Word lid. De app is gratis te gebruiken! Of volg About Next Match via Instagram, Facebook of LinkedIn om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van de app. En als laatste: vergeet About Next Match niet te tippen bij je familie en vrienden. Dank je. Nog een fijne dag! 🙏

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over uitbreidingen en optimalisaties aan de app en de uitdagingen waar ik tegenaan loop als zelfstandig ondernemer? Volg About Next Match.