Een veelgestelde vraag: Verdien je al geld met de app? 🤑

Nu ik ingeschreven sta bij de KVK krijg ik regelmatig deze vraag. En het antwoord daarop is: “Nee, geen cent". Sterker nog, het kost mij elke maand geld.

Van dat geld had ik heel veel andere leuke dingen kunnen doen. Maar het ding is, het gaat mij niet om het geld. Ik vind het leuk om aan de app te werken en ik krijg enorm veel energie van de teams die er met veel plezier gebruik van maken. Ik geloof in het concept en heb nog tig ideeën om de app nog veel handiger en leuker te maken!

Een vraag die vaak volgt is: ‘Maar waarom heb je je dan ingeschreven bij de KVK?’. En eigenlijk is het antwoord best suf: “Omdat het nodig was”. Het aantal leden neemt langzaam toe en in de toekomst zullen daarmee de maandelijkse kosten ook gaan toenemen. En om die kosten te kunnen dragen wil ik graag wat gaan verdienen aan de app. Niet met het doel om rijk te worden (zou natuurlijk wel leuk zijn haha), maar in eerste instantie om de kosten te dekken. En mocht het meer geld opleveren, dan investeer ik het in de verdere ontwikkeling en promotie van de app.

Ik hoor je denken: ‘Wat is dan het verdienmodel?’. De app is gratis te gebruiken met advertenties. Ben je net als ik geen fan van advertenties en wil je een optimale gebruikerservaring of vind je het een fijne app en wil je graag een steentje bijdragen aan de ontwikkeling? Dan kun je een abonnement afnemen en worden de advertenties uitgezet.

‘Maar als je nog niks verdiend, dan had je je toch ook later kunnen inschrijven?’. Als dat had gekund had ik dat waarschijnlijk ook gedaan. Maar zoals ik al zei, ik ben geen fan van advertenties. Ik wil de leden een optimale gebruikerservaring geven en dus geen advertenties voorschotelen als zij nog niet de mogelijkheid hebben om een abonnement af te nemen. En om de leden een abonnement te kunnen laten afnemen moet ik gebruik maken van een betaalprovider. En om gebruik te kunnen maken van een betaalprovider heb je een KVK-nummer nodig. Gevalletje kip-ei-verhaal dus!

Maar ondanks dat er dus weinig veranderd is sinds de inschrijving en er dus nog geen geld verdiend wordt, is de inschrijving wel weer een mooie stap in de goede richting. Een mijlpaal van hopelijk nog vele mijlpalen die komen gaan en die ik graag met jullie deel. Heb je na het lezen van dit bericht nog een andere vraag, neem gerust contact op. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over uitbreidingen en optimalisaties aan de app en de uitdagingen waar ik tegenaan loop als zelfstandig ondernemer? Volg About Next Match.